Project Description

Het concept Welcome voor locale informatie tijdens een citytrip

WANT DE APP WELCOME HELPT JE BIJZONDERE SHOP-, KOOP- OF VERBLIJFADRESSEN TE VINDEN

logo-brand-2-build

Het design

Het ontwerpen van het logo voor concept welcome was een leuke uitdaging omdat het toegankelijkheid en informatie moet uitstralen. Via een brainstorm sessie werd duidelijk dat informatie eenvoudig verbonden wordt aan een pen. Bij de uiteindelijke uitwerking is er gekozen voor een potlood omdat deze vorm een veel sterker herkenbaarheidsfactor heeft. Zo ontstond het beeldmerk. Het lettertype van het logo is gekozen voor een handgeschreven font, waarmee persoonlijke informatie verbeeld wordt.

  • Logo design

  • Minimalistisch design

  • Empathie

Designs

Voor het concept Welcome is er een interactie prototype van de applicatie gemaakt. Het prototype toont alle keuze mogelijkheden van het gebruik van Welcome en hierdoor kan je een zoekopdracht doorlopen, waardoor je dus informatie over bestemmingen kunt krijgen zodat je een keuze kunt  naar welke bestemming je wilt en als je die keuze maakt, krijg je ook een route beschrijving er naar toe.

Print design
Branding

Resultaat

Het interactieve prototype van Welcome toont de stappen die je met de app kan doorlopen om een gewenste bestemming te vinden en biedt aan het einde ook een route beschrijving. De designs hiervoor zie je in de onderstaande voorbeelden.

logo-brand-2-build
logo-brand-2-build
logo-brand-2-build
logo-brand-2-build